JUBILUJÚCI  ING. JÁN BEŇA

 

„Hodnotenie človeka má vychádzať z toho, čo dáva, nie z toho, čo je schopný získať.“

Albert Einstein

 

Dni letia jeden za druhým a ani sa nenazdáme a je za nami ďalší rok, desaťročie. Veľmi hektická doba...Napriek tomu všetkému sa ešte predsa len dokážeme pozastaviť a uvedomiť si skutočnosť, že práve jeden z nás, náš kolega, sa v týchto dňoch dožíva významného životného jubilea.

 

Áno, jubilantom je riaditeľ Odštepného závodu Trenčín Ing. Ján Beňa,

ktorý oslávil 6. februára tohto roku svoje 60. narodeniny.

 

Veľmi ťažko je napísať výstižným spôsobom pár riadkov o osobnosti, ktorá oficiálne riadi Odštepný závod Trenčín od 01.08.2003. Na jednej strane tvrdý, nekompromisný, so správnou dávkou tvrdohlavosti a temperamentu, vyžadujúci plnenie úloh na 100%. No na strane druhej charizmatický, vnímajúci, počúvajúci a citlivý k problémom svojich kolegov.

Počas svojej profesijnej kariéry vyzrel a získal mnohé užitočné skúsenosti a zručnosti. Nevyhýbal sa ani manuálnej práci a cez rôzne referentské funkcie sa dostal až do významných riadiacich pozícií v oblasti lesníckej činnosti. Je našim „staronovým“ riaditeľom, pretože v čase predchádzajúceho organizačného členenia Západoslovenských lesov, š.p Bratislava, Odštepného lesného závodu Trenčín, zastával post riaditeľa od 01.01.1995 až do reorganizácie, ktorá prebehla k do 30.06.1997.

To, že Ing. Ján Beňa predstavuje akceptovanú a rozhľadenú osobnosť v širokej lesníckej verejnosti, je zrejmé i podľa toho, že bol zvolený za jedného z členov Dozornej rady, š.p. LESY SR.

Spolu s ostatnými členmi vedenia OZ Trenčín si zobral na plecia ťažké bremeno, ktoré sa týkalo uskutočnenia organizačných zmien na našom OZ v minulom roku. Tým sa stal v očiach mnohých, dnes už bývalých zamestnancov, nepopulárnym. V tomto prípade však nešlo o uvedomovanie si popularity, resp. úspešnosti, ale o zachovanie a ďalší rozvoj jedného z prosperujúcich odštepných závodov.

Záverom, v mene spolupracovníkov a kolegov OZ Trenčín, prajeme Ing. Jánovi Beňovi pri príležitosti jeho životného jubilea plnosť zdravia, veľa pracovného elánu, optimizmu a dobrých rozhodnutí, pod ktoré sa podpíše predovšetkým jeho ľudský rozmer. Intuitívnosť a životná odvaha nech mu naďalej ukazujú ten správny smer k zabezpečovaniu prosperity OZ Trenčín.

SRDEČNE BLAHOŽELÁME!

Kolektív zamestnancov OZ Trenčín