Na

slovíčko

...dnes

s Ing. Martinom Strmeňom

riaditeľom OZ Vranov

Ján MIČOVSKÝ

Strelecká elita do Zámutova

Odštepný závod LESOV SR vo Vranove nad Topľou usporiada v dňoch 8. a 9. septembra 2006 VII. ročník streleckých pretekov „O pohár generálneho riaditeľa podniku“. Z pohľadu Vranovčanov ide o malé jubileum, pretože na tomto závode pripravujú pretek, už piaty krát za sebou. Spýtali sme sa riaditeľa závodu Martina Strmeňa, ako sa im podarilo populárne podujatie „uniesť“ trvalo na Východ Slovenska...?

„Myslím, že sa to stalo akosi prirodzene. Podstata je nepochybne v tom, že od roku 2002 máme v Zámutove neďaleko Vranova vynovenú strelnicu Blatiny. Netvrdím, že niet u nás modernejšej stelnice, no na Východe je z hľadiska vybavenia bez konkurencie. A ak by som ju mal posúdiť podľa prostredia, tak potom jej určite patrí prívlastok „najkrajšia na Slovensku“. Každý, kto ju už navštívil, mi v tom asi dá za pravdu. Vlani sme sa v nej po prvý krát pokúsili aj o kompletný strelecký desaťboj. Napriek tomu, že máme len jedno strelište na bežiaci terč, dobrou organizáciou sme desaťboj zvládli a myslím, že tak to už bude aj v budúcnosti. Pre milovníkov lesníckej histórie navyše doplním, že jedno zo strelíšť sa nachádza priamo na mieste zámutovského kaštieľa, ktorý po prvej pozemkovej reforme od roku 1924 prešiel pod správu štátnych lesov. A úplne na záver – verím, že sa začiatkom septembra v Zámutove opäť stretnú dvojčlenné družstvá zo všetkých 28 závodov. Srdečne ich k nám do Vranova v mene všetkých svojich kolegov pozývam.“

V minulosti sa putovný pohár podarilo získať do trvalého vlastníctva za tri víťazstvá za sebou levickému závodu. Hoci v tomto roku sa takýto úspech nemôže zopakovať, dôležitý krok k nemu môže urobiť vlaňajší víťaz zo Smoleníc. S tým však asi nebude veľmi súhlasiť strelecká elita z ostatných závodov... Nuž, čo, – uvidíme!