XIX. ročník streleckého trojboju o Pohár riaditeľa OZ Považská Bystrica

Eva GABOVIČOVÁ, Ján KURIC

Vo štvrtok 22. júna sa v krásnom prírodnom prostredí Strážovských vrchov v regióne LS Pružina, na strelnici Športovo-streleckého klubu Domaniža uskutočnil XIX. ročník streleckých pretekov o Pohár riaditeľa Odštepného závodu Považská Bystrica.

Stalo sa už tradíciou, že každoročne si zamestnanci Odštepného závodu Považská Bystrica zmerajú sily v streleckých disciplínach. Pretekalo 12 trojčlenných družstiev a jednotlivci z lesných správ, ústredia závodu, GIS a SPDV LSR š. p., GR . Súťažilo sa v troch disciplínach: streľba na terč srnca, líšky a diviaka. Súťaže sa zúčastnila aj jedna žena, Ing. Alena Kaššáková, ktorá obsadila z 38 zúčastnených pekné 9. miesto. Na záver streleckého trojboju riaditeľ OZ víťazným strelcom a družstvám odovzdal vecné ceny a putovný Pohár riaditeľa OZ.

Po dohode s Regionálnou organizáciou SPZ Považská Bystrica sa výsledky našej súťaže započítavajú aj ako poľovnícke kontrolné streľby, keďže sme strieľali na terč srnca guľovou zbraňou. Zároveň si takto overíme strelecké umenie a technický stav zbraní našich lesníkov a výsledky slúžia následne aj ako podklad pre prideľovanie povoleniek na lov raticovej zveri v našich režijných revíroch.

V súťaži družstiev zvíťazil tím ústredia OZ 3, druhé miesto obsadila LS Pružina, bronz si odniesol tím ústredia OZ 1. V súťaži jednotlivcov zvíťazil Miroslav Bugala, druhý bol Ľuboš Lachký a tretí Ján Hlavoň.

K príjemnej atmosfére poľovnícko-športového podujatia prispelo dobrý guláš a pekné počasie.

Ing. Ján Kuric je vedúci obchodu a logistiky na OZ Pov. Bystrica

Ing. Eva Gabovičová je personalista OZ Pov. Bystrica

Za úspešnú streľbu odovzdanie vecných cien