Bol to boj o každý bod

Jozef MARKO

Foto víťaza súťaže 

Jaroslava Perveku

Jaroslav Perveka zo Sihelného pokračuje vo víťaznom ťažení na súťažiach v práci s motorovou pílou. Pred rokom vyhral majstrovsvá Slovenska, v tomto roku triumfoval na majstrovstvách Českej republiky a do tretice obsadil prvé miesto aj v tohtoročnej súťaži Drevorubač 2006. Bezprostredne po tom, ako bolo jeho víťazstvo výsledkovo potvrdené, sme mu položili otázku, či toto víťazstvo dosiahol ľahšie ako pred rokom?

- V tomto roku to bolo oveľa ťažšie. Pretekári boli vyrovnaní a bodové rozdiely medzi jednotlivými umiestneniami boli minimálne. No a samozrejme, bolo to aj o športovom šťastí, predovšetkým v stínke. V Křivokláte na majstrovstvách Českej republiky som mal pred dvoma poslednými disciplínami dostatočný náskok, takže mi stačilo už len udržiavať ho a nič nepokaziť. Tam to bolo suverénne víťazstvo. Tu naopak - do poslednej chvíle to bol boj o každý bod a vyhrať mohol aj ten, kto bol pred poslednou disciplínou na šiestom mieste.

Ktorú disciplínu máte najradšej?

- Najradšej mám výmenu reťaze na motorovej píle, v ktorej som včera paradoxne „vybuchol“.

Ako ste bol spokojný s organizáciou a zabezpečením súťaže?

- Som tu v Námestove tretí krát a vždy to bolo super. Myslím, že tu už ani nie je veľmi čo zlepšovať. Rád prídem aj o rok.